3 Mart 2016 Perşembe

İcralık Mallar

İcralık malların satışına iştirak etmek ayrı bir sektör haline gelmiş. Geçen sahibinden.com internet sitesinde bir gayrimenkul hakkında fiyat araştırma yaparken bu sektör özelinde internette yapılanma olup olmadığı konusunda bir araştırma yapayım dedim. 

Google arama motoruna icralık diye yazdığımda birden çok internet sitesinin icralık malların satışı için kurulmuş olduğunu gördüm. 

Bu internet sitelerinden en çok icraanaliz.com dikkatimi çekti. Adresi tıkladığımda kategoriler halinde icralık mallara ulaştım. Sitenin kendi içindeki arama motorunda yine miktara, ihale yerine ve ihale tarihlerine göre filtreleme özelliği konulmuş. 

Her ne kadar Adalet Bakanlığının internet sitesinde veya gazetelerde icra ihalelerine ulaşılabiliyorsa da kategorizasyon ve tasnif sistemi bu siteyi diğer kaynaklardan üstün tutuyor. 

İhale ihalelerinde bilindiği üzerine piyasa rayiçlerinin daha altında bir fiyatta mal sahibi olunabiliyor. Ancak bu fırsattan faydalanabilmek için ihaleleri takip etmek gerekiyor. İcra Dairelerini tek tek dolaşıp ihale toplamak külfetten öteye gidemiyor. 

1 Mart 2016 Salı