24 Aralık 2013 Salı

17 Aralık Operasyonu, İstanbul Barajları, Elektrik Kesintileri, Mustafa Balbay ve TCG Değirmendere Römorkörü

Gezi Parkı olayları sırasındaki güvenlik güçleri müdahalesinin ölçülü olup olmadığı yönündeki tartışmalar dinmeden meydana gelen 17 Aralık Operasyonu, hız kesmeyen ülke gündeminde yeni dalgalanmalara neden oldu.

"Flaş haber" kodu ile yayınlanan üst düzey emniyet müdürlerine dair yer değiştirme haberleri operasyonlardan kaynaklanan şokun yön değiştirmesine neden oldu. 

Dershanelerin kapatılması olayı ile derinleşen Hükümet-Cemaat gerilimi, 17 Aralık Operasyonu ile taraflar arasındaki gerilimin artmasına ve gemilerin yakılmasına neden oldu. 

Gündemin sakin geçtiği günlerin bir elin parmaklarını geçmediği Türkiye gündemi Mustafa Balbay'ın tahliyesi ile hareketlenirken 17 Aralık Operasyonu ile Balbay'ın özgürlüğüne kavuşmasını unuttuk. 

TCG Değirmendere Römorkör'ü 10 kişi hayatını kaybettiği halde haber gündemindeki yoğunluk 10 kişinin can kaybının gündemin alt sıralarında yer almasına neden oldu. Cenaze törenlerinin bir gün sonrasında tersane kazasını da hatırlamayacağız. Tıpkı Afyon cephaneliklerinde şehit olan 25 askeri unuttuğumuz gibi.

İski internet sitesinde yayınlanan istatistiklere göre İstanbul Barajlarının doluluk oranları %37'ye düştü. Yağışlara rağmen düşüş devam ediyor. 2014 yılını susuz yaz bekliyor. 

Türkiye tükettiği elektriğinin yarısından fazlasını doğalgaz çevrim santrallerinden temin ediyor. Kışın soğuk geçmesi nedeniyle günlük doğalgaz tüketimi 200.milyon metreküpü geçmiş durumda. Doğalgaz arzı yetersiz kalıyor. Elektrik üretmek için gereken doğalgazı ısınmak için kullanıyoruz. Elektrik kesintilerinin artması bekleniyor. 

17 Aralık Operasyonu'nda soruşturma İran asıllı Türk vatandaşı Zerrab'ın kamuoyunda tanınmayan ortakları üzerine derinleşiyor. 

17 Ağustos Depremi sembol müteahhidi Veli Göçer idi. İçimden bir ses 17 Aralık Operasyonu'nda ihalenin Zerrab'a kalacağını söylüyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Umarım iç güdülerim beni yanıltmıştır. 

2000'li yıllar benim için çok hızlı geçiyor. Muhtemelen sizler içinde öyle. Her geçen yıl daha da hızlı geçiyor. 2013'te çok hızlı geçti. Bakalım 2014'te neler göreceğiz. 

Av. Ali Emre DEŞAT

Site Haritası