14 Mart 2014 Cuma

ONUR RECEP KIVRAK

Futbola 1996'da İzmir'in amatör takımlarından Yeşilova'da başlayan Onur Recep KIVRAK, 2004 yılında Karşıyaka'da profesyonelliğe geçti. 2008 yılında Trabzonspor'a transfer olduğunda çoğu futbol sever Onur Kıvrak ismini daha yeni duymuştu. Bordo mavili takımdaki ilk iki sezonunda forma giyme şansı bulamayan Onur, takımın başına Şenol Güneş'in gelmesiyle ilk onbirde oynamaya başladı.

Başta unutulmaz Eskişehir maçı olmak üzere çoğu karşılaşmada üst düzel performans gösterdi ve takımın 2. kaptanı olup Türk Milli takımına kadar yükseldi ağabeyi ve kaptanı olan belkide Türk futbolunun en dürüst en karakterli futbolcularından Tolga Zengin'in Beşiktaş'a Transfer olmasıyla birlikte takımın 1. kalecisi ve aynı zamanda kaptanı oldu. İşte karşınızda belkide 21. Yüzyılın en  iyi kalecilerinden biri olacak olan Onur Recep Kıvrak'ın kısa futbol öyküsü....

Bir defans oyuncusunun rahat oynaması hücuma destek vermesi için arkasında güven veren bir kalecinin olması lazımdır. Belkide futboldaki en acımasız, en hataya yer vermeyen mevki olan kalecilikte liglerdeki çoğu takımın böyle bir sorunu bulunmaktadır. O'nun sayesinde belkide Türk Milli Takımı  kalede en rahat olduğu zamanlardan birini yaşamakta. Bunun yanı sıra yabancı uyruklu kalecilerinde üst düzey performans vermesi açıkçası Türk futboluna "Para Ligi" gözüyle bakılmadığını hissettiren, içimizi bir nebzede olsa rahatlatan bir gelişme olmaktadır. 

Ligimizde Dünyanın en iyi 5. kalecisi olarak gösterilen Fernando Muslera dışında Tecrübeli Eldivenler Karcemarskas, Isakson, Volkan Demirel, Tolga Zengin, Onur Kıvrak gibi ismini belkide her takımda sayabileceğimiz Avrupa'nın çoğu takımda 1. kaleci olarak direk oynayabilecek kapasitede kalecilerimiz bulunmakta. Onur Recep Kıvrak ise adeta bu isimlerin başında Türk Halkı olarak Türk Genci olarak seni bir gün Real Madrid, Barcelona, Chelsea gibi Avrupa'nın en önemli takımlarından birinde görmek isteriz. O davranışlarıyla, futbolcu karakteriyle, kaptanlığı ve performansıyla bir çok kalecinin vebir sürü gencin idolü oldu. Bir gün onu Arda Turan gibi ülkemizi en iyi şekilde temsil ederken görmek belkide bize olan bir borcu.
Onur Kıvrak şu sıralar, kendisinden istenileni veremeyen Trabzonspor'un maçlarında, başka takım taraftarları tarafından da övgüyle izleniyor. Onuruyla oynayan,  yenildiğinde ağlayan, futbola para gözüyle değilde adeta büyük bir aşk ile bakıp büyük bir iştah ile oynayan bir kalecinin savaşını hangi taraftar izlemek istemez ki? 

Belki başka takımın taraftarı olabilirsiniz ama Onur Recep Kıvrak bize futbolun güzelliklerini en güzel bir şekilde saha içi ve saha dışında yaptıklarıyla gösterdiği için kendisine teşekkürü borç bilirim. Onur Recep Kıvrak, Türk futbolunun sana hep ihtiyacı olacak.
                                                                                              
Caner Gürbıyık

Site Haritası