30 Ocak 2015 Cuma

Neden Geri Kaldık?

Türkiye'deki geri kalmışlığın tarihini öğrenmek isterseniz yazılmış yüzlerce kitap bulursunuz. Ancak bu kitapların hiçbiri size çözüm sunmaz. 
Geçenlerde bir iş görüşmesi için eski bir müvekkilim vasıtasıyla birileriyle görüşmek için randevulaştık. Diğer işlerimi bir kenara bırakarak ofise geçtim ve randevulaştığım kişileri beklemeye başladım. 
Daha önce bir kaç kere saat konusunda anlaşamadığımız için buluşamamıştık. Bu sefer gelecek olan kişilere ayıp olmasın diye erkenden büroyadaydım. 
Yaklaşık bir saate yakın bekledikten sonra bir telefon geldi. Bu saatten sonra biz gelemeyeceğiz. Büroya geldiğim ve kendilerini beklediğimi söyledikten sonra mahçup olup tamam yoldayız avukat bey geliyoruz dediler. Bekle dur bir saat sonra teşrif ettiler. 
Serbest meslek sahibi olunca geleceklere haliyle gelme diyemiyoruz. Bürodaki bekleme sadece danışmadan ibaret olunca yarım günüm boşa geçmiş oldu. 
Randevu bir kültürdür. Bu ülke randevusuna saatine gelmeyince verilen sözler ve verim boşa çıkıyor. 
Biz avukatlar olarak duruşma salonlarında hakimleri bekler dururuz.  Taşrada duruşma salonunda hakim avukatı bekler, şehirde avukat hakimi bekler durur. Bu ülkenin ilerlemesi için yememiz gereken ekmeği üretecek birden çok fırına ihtiyaç var.