7 Eylül 2015 Pazartesi

Dağlıca

Terör eylemi dendiğinde akla ilk gelen karakoldur Dağlıca. Devlet politikasındaki belirsizlik her dönem şehit vermiş bu karakolun adeta kaderi olmuştur. 

Herhalde oraya görev yapan asker şehit olacağını bilerek orada görev yapar. 

Postmodern ve asimetrik savaş yöntemi olan terör can almaya devam ediyor. Dünyanın en güçlü terör örgütü ile yapılan mücadelede sonuca ulaşılamıyor. 

Saldırının kesin saati bilinmiyor. Zırhlı iki aracın geçişi esnasında mayın patlatıldığı, çatışma devam ediyor. Şehit ve yaralı sayısı bilinmiyor. Hava ve kara operasyonlarının devam ettiği söyleniyor. Saldırıya 300 PKK militanı katıldığı ifade ediliyor. 

Standart prosedür gereği kriz masası kuruluyor. Olağanüstü toplantı halen devam ediyor. Belki toplantı sonunda açıklama gelebilir. 

Vatanının milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunacağına ve teröre sert tepki  verileceğine dair açıklama yapılacak. Ambulans ve rütbeli ve tercihan bayan asker eşliğinde şehit ailelerinin kapıları çalınacak. Metruk şehit evine ve komşuların evlerine bayraklar asılacak, iş bitince bayrak geri istenecek. 

Devlet politika değiştirebilir. Olağanüstü hal ilan edilebilir.  

Yerinde sayan ülkenin insanlarıyız. Böyle gelmiş böyle gidecek tarzı düşünce yapısı bizi bu hallere getirmiştir.

Eylem üzerinden en az 6 saat geçtiği halde neden şehit sayısı halen ifade edilmemiştir. Yabancı haber ajansları onlu rakamları ifade ediyor. Yarın sabah kalktığımızda şehit ve yaralı sayıların daha da artmış olabileceği kuvvetle muhtemeldir.

Allah rahmet eylesin.