14 Ağustos 2014 Perşembe

Captain Horatio Hornblower R.N.

C.S. Forester'ın (1899-1966), İngiliz Romancı, Horatio Hornblower isimli kurgusal kahramı bir İngiliz donanma subayı olup ömrünü denizlerde geçirmiştir. 

1951 yapımı Kaptan Hornblower filminde Hornblower'ı ünlü ABD'li aktör Gregory Peck canlandırmıştı. Donanma kaptanı Hornblower HMS Lydia isimli gemiyi yönetmektedir. İngiltere ile Napolyon arasında deniz savaşları süregelmektedir. Gemi Orta Amerika denizlerinde bir yerlerdedir. ABD'le aktris Virgina Mayo İngiliz asilzadelerinden Lady Barbara Wellesley'i canlandırmaktadır. Lady Wellesley Panama'daki veba salgınından hizmetçisini alarak küçük bir tekne ile kaçmıştır. Hornblower. Wellesley ve hizmetçisini mürettabatın karşı çıkmasına rağmen gemisine alarak okyanustaki maceralarına katar. Wellesley,  gemi ile İngiltere'ye dönerek Wellington dükü ile evlenir. 

Filmin ikinci kısmında Hornblower Napolyon donanmasını bulmak için İspanya civarına gönderilir. Keskin zekası ile kendi gemisini feda ederek donanmayı batırır. Filmin sonunda ülkesine geri döner ve eşini kaybeden Lady Wellesley ile evlenir. 

Forester'ın Captain Hornblower'ı konu etmiş olduğu aynı serinin devamı niteliğinde toplam 11 tane kitabı bulunmakta olup bu kitaplarının toplam sayfa sayısı 3420'dir. Kayıp 12. kitabı Penguin Yayınları tarafından basılmıştır. Serinin tüm kitaplarına ait listeye buradan ulaşabilirsiniz.