31 Mart 2015 Salı

31 Mart 2015

31 Mart 2015 tarihe kaos dolu bir gündem ile özgün olayların yaşandığı bir gün olarak tarihe geçecek. 


Yıllardır avukatlığını yaptığım müvekkil kooperatifin ve site yönetiminin eski yöneticilerinden Erol DEMİR hocamızı toprağa verdik. Başta memleketi Adana'dan akrabaları olmak üzere yurdun dört bir yanından öğrencileri ve öğretmen arkadaşları Karacaahmet Mezarlığındaki Şakirin camiinin avlusunu doldurdu. Geriye gözü yaşlı eşi, oğlu ve kızı kaldı. Söyleyecek söz bulamıyorum Allah rahmet eylesin, Allah kalanlara sabır versin. 

Balyoz davası 236 sanığı yüklenen suç sabit görülmediğinden beraat ettiler. Ondan öncesi Ergenekon davası gündemi uzun süre meşgul etmişti. Mızrakların ucu Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef gösterircesine hareket edilince beraat kararının kamuoyunu tatmin etmeyeceğini düşünüyorum. 5 yıllık davanın yükünün kolay kaldırılacağını zannetmiyorum. Tarih haksız yargılamaları uzun süre konuşacak. 

Saat 10.30 itibariyle tüm Türkiye'de elektrikler kesildi. Saat 20.00'ye kadar ülkenin büyük çoğunluğuna elektrik verilemedi. Bu kadar büyük bir elektrik kesintisine nelerin sebep verdiği halen açıklanamadı.

İstanbul Adliyesi Cumhuriyet Savcılarından Mehmet Selim Kiraz'ın odasında rehin alınması ile şok zinciri devam etti. Başta İstanbul Barosu Başkanımız Av. Ümit Kocasakal olmak üzere arabuluculuk çalışmaları  sürdürüldü. Bu yazıyı yazmakta olduğum esnada rehin alınan savcı hastanede ameliyata alınıyordu. Savcı Beye acil şifalar dilerim. Adliyedeki karmaşa halen devam ediyor. Silahların adliyeden X-ray cihazlarını geçerek nasıl içeriye girdiği merak ediliyor. 

Kabus gibi bu günün tekrarlanmamasını diliyorum. Kara bulutların dağılıp güneşli günleri görmek hepimizin hakkı değil mi?

Düzeltme: Yazımız yayına girdikten kısa bir süre yaralı olarak hastaneye kaldırılan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allahtan rahmet yakınlarını başsağlığı diliyoruz. 

Özgecan Özelinde Adam Öldürme Suçu