14 Şubat 2022 Pazartesi

Avustralya Yeni Zelanda Turu

1.GÜN / İSTANBUL – MELBOURNE  

İstanbul havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde rehberimiz ile buluştuktan sonra check-in işlemlerimizi yaparak pasaport kontrolümüzün ardından tarifeli sefer ile uçuşumuza başlıyoruz.

2.GÜN / MELBOURNE

Büyük Okyanusu geçerek yaptığımız uzun bir yolculuktan sonra Melbourne Havalimanına varıyoruz. Pasaport işlemlerinden sonra otelimize bizi bekleyen araçlarla transfer oluyoruz. Odalarımızda istirahate çekiliyoruz.

3.GÜN / MELBOURNE TURU

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra şehir turumuza başlıyoruz. Dileyen misafirlerimizle Yarra Nehri’nin kenarında yapılmış Euruka Tower seyir kulesine çıkıyoruz. Eşsiz manzarada Melbourne’u kuş bakışı olarak izliyoruz. Buradan daha sonra yürüyerek gezeceğimiz Flinder Street Tren İstasyonu, Swanston Elizabeth Street ve St. Paul Kilisesi, St Kilda Plajı ve Melbourne Avusturya Açık Hava Tenis Şampiyonasının yapıldığı kortları görebiliriz.

Daha sonra kuleden inip Yarra Nehri’nin kenarında yürüyüş yapıyoruz. Kano ile gezen, parka koşu yapan, bisiklete binen ve tekne turu yapan insanların görüntüsü bize Avustralyalıların ne kadar sportmen bir halk olduğunu göstermektedir.

Flinder Street Tren İstasyonu’na uğradıktan sonra tramvaylar şehri Melbourne’de kare şeklinde merkezi dolaşarak ring yapan tramvay ile tur yapıyoruz. Önce parlamento binasına gidiyoruz, orada resimler çektikten sonra St Mary Kilisesi’ni ziyaret ediyoruz. Dileyin misafirlerimiz Melbourne Müzesi’ni ziyaret edebilirler.

Daha sonra Melbourne’ün Yunan tapınak mimarisi tarzında yapılmış kütüphanesini ziyaret ediyoruz. Çin ve Yunan caddelerini ve bunların yanı sıra Federation Square, Victoria Market Pazar yeri, Colin Street,  Swanston Elizabeth Street ve diğerlerinde  serbest zamanda kayboluyoruz.

Buluşma noktasında bir araya geldikten sonra otelime dönüyoruz.

4. GÜN / MELBOURNE PUFFING BILLY BUHARLI TREN ve DOĞAL YAŞAM PARKI TURU

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından aracımızla Puffing Billy Buharlı Tren Turu yapmak üzere Belgrave İstasyonu’na hareket ediyoruz. Belgrave Tren İstasyonu’nda bir zamanlar tomruk ve yük taşıma amacıyla kullanılan Puffing Billy Buharlı Yük Treni’ne biniyoruz. Çocuklar gibi şen olan misafirlerimizle orman içerisinde muhteşem bir yolculuk yaparak çocukluğumuzu tekrardan yaşıyoruz.

 Yıkılmak üzereymiş gibi görünen ahşap köprüden geçerken yüreklerimiz ağızlarımıza geliyor. Çığlıklar atarak köprüyü geçtikten sonra Menzies Creek istasyonunda trenden iniyoruz.

Trenden indikten sonra aracımızla turumuza dahil olan Doğal Yaşam Parkına gitmek üzere yola çıkıyoruz. Doğal Yaşam Parkı’nda rehberimiz işleğinde Avustralya’nın yerel hayvanlarından olan Koala ve Kangruları doğal yaşam ortamlarında gözlemleyerek bu güzel anları bol bol fotoğraflıyoruz.

Turumuzu tamamladıktan sonra otelimize dönmek üzere bizi bekleyen özel araçlarımızla yola çıkıyoruz.


5.GÜN / MELBOURNE ŞEHİR TURU – PHILIP ISLAND TURU

Otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra özel aracımızda dünyada Antarktika’ya en yakın üç noktadan biri olan St Philip Island’a doğru yola çıkıyoruz. Daha önceki misafirlerimizle Arjantin’in Ushuaia, Güney Afrika Ümit Burnu’na yaptığımız turlarımızda yine Antarktika’ya en yakın noktaları ziyaret etme fırsatımız olmuştu. İşte burada  Antarktika’dan kuluçka döneminde yavrularını büyütmek için gelen Penguenlerin yaşam alanlarını göreceğiz.

 Philip Island’a varmadan önce öğlen yemek molasında Avustralyalılar gibi mangalda kuzu ve dana eti pişirip yiyeceğiz. Yemekten sonra fazla geç kalmadan St Philip Adası Doğal Milli Parkı’na giriş yapıp oradaki tribünlerde yerimizi alıyoruz. Bu tribünlerde güneş batarken yuvalarına dönen penguenleri doğal ortamlarında gözlemliyoruz. Yüzlerce penguen dönüşlerini tamamladıktan sonra aracımıza binip otelimize dönüyoruz.

 

  

6.GÜN / MELBOURNE – HOBART ( TAZMANYA ADASI )  

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından yerel havayolları ile Tasmania adasına uçuyoruz. Adını Hollandalı kaşif Tazman’dan alan Tazmanya Adası’nın başkenti Hobart şirin bir şehirdir. Bizi karşılayan özel aracımızla otelime hareket ediyoruz. Eşyalarımızı otelimize bıraktıktan sonra şehir turumuzda; Eski Rıhtım Salamanca Mahallesi’ni ve  liman bölgesini geziyoruz. Dileyen misafirlerimiz Hobart’ın deniz mahsulleri ile ünlü restoranlarında her bütçeye uygun öğlen yemeklerini alabilirler. Özellikle ıstakoz ülkemize göre daha bol olduğu için sevenlerine duyurulur.

Hobart Şehir Turu sonrasında otelimizde istirahate çekiliyoruz.

 

7.GÜN / PORT ARTHUR ve KÖRFEZ TURU

Sabah otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra özel aracımızla meşhur Port Arthur hapishanesine gidiyoruz. Zaten azılı mahkum ve fahişelerin İngiltere’den getirildiği Avustralya’da hala suç işlemekten vazgeçmeyen İngilizleri, kaçmanın imkansız olduğu, üç tarafı denizlerle çevrili kalan tarafında da zincire vurulmuş azgın köpeklerin bulunduğu bu meşhur hapishanede o günleri yaşıyoruz.

Yolda “Kanguru Çıkabilir” tabelasındaki uyarılara dikkat ederken gözlerimiz kanguruları arıyor.  Philip Adası’nda gördüğümüz gibi kanguruları görmek mümkün mü diye bakıyoruz.  

Port Arthur Hapishanesi UNESCO Dünya kültür mirası listesinde yer almaktadır ve Avustralya’da en çok turist çeken noktalardan biridir. Burada bir çok mahkumun hikayesini dinledikten sonra tekne turu ile Hayaletler Şehri Mezarlıklarının da görüldüğü turumuza devam ediyoruz.

Dönüş yolunca birkaç noktada fotoğraf molası verip otelimize dönüyoruz.

 

 

7.GÜN / HOBART – SYDNEY

Bu sabah otelimizde alacağımız  kahvaltımızın ardından havalimanına giderek Sydney uçuşumuzu yapmak üzere check-in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Hobart’tan Sydney’e uçuyoruz.

Sydney New South Wales Eyaleti’nin başkentidir. Şehir turumuza önce meşhur Darling Harbour ile başlıyoruz. Casino, yat limanı ve kafeteryaları ile ünlü bu yerde sahil boyunca yürüyüp Harbour Bridge’e doğru devam ediyoruz. Köprünün altında The Rocks bölgesini keşfediyoruz. 1788 James Cook askerleriyle birlikte doğu yakasında ilk Sydney’e ulaşmıştır. Aborjinlerin yaşadığı bu topraklara İngilizlerin ilk ayak bastığı yer olan The Rocks bölgesi bugün Kruvaziyer Gemi Limanı ve Gurme Restoranları ile ünlüdür.

 Bundan sonraki durağımız Circular Key adlı feribot limanı. Bu limandan kalkan feribotlara binerek Sydney Şehri’nin silüetini Harbour Bridge Köprüsü, Opera House, Botanik Bahçesi ve iş merkezinin gökdelenleri ile bir bütün olarak görebilirsiniz. Aynı zamanda bu feribotlarla ulaştığımız noktalarda Manly Beach gibi şehir diğer yakasında bulunan sakin ve Sydney Körfezi’nin coğrafi güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Bir sonraki durağımız Sydney Opera House olacak. Bu bina Avusturalya denildiğinde ilk akla gelen yapıdır. Rehberimizin bilgilendirmesi ile bol bol fotoğraf çekerek burdan botanik bahçesine geçiyoruz. Botanik Bahçesi’nde yürüyüşümüzü tamamladıktan sonra Hyde Park’a ulaşıyoruz

Günün sonunda yürüyerek en önemli noktalarını keşfetmenin vermiş olduğu keyifli yorgunlukla otelimize varıyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam ekstra olarak yemek için Sydney Limanı’ndan kalmak gemilerde rezervasyon yapabilirler.

 

8.GÜN / SYDNEY – AUCKLAND – ROTORUA

Sabah kahvaltımızın ardından Yeni Zelanda’ya gitmek için otelimizden ayrılıyoruz. Havalimanı’nda check-in işlemi yaptıktan sonra yaklaşık 2,5 saatlik bir uçuştan sonra Aukland’a varıyoruz. Karayoluyla Roturua’ya yola çıkıyoruz. Yolculuk esnasında fotoğraf molaları veriyoruz. Rotorua Şehir Turu sonrasında dinlenmek için otelimize yerleşiyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam yemeğinde ekstra olarak yerel lezzetlerden Hangy Yemeğinin tadına bakabilirler. Moari Yerli Köyü Gece Show’ları da ekstra olarak misafirlerimizin tercihlerinden olabilir.

 

9.GÜN / ROTORUA – AUCKLAND

Bu sabah kahvaltımızı takiben Hobbit Köyü müzesini ziyaret edeceğiz. Yüzüklerin Efendisi filminin çekildiği film platosunu ziyaret edeceğiz. Mighty Waikato bölgesinin kalbinde, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit Üçlemelerinde gösterildiği gibi rehberli Hobbiton yürüyüş turuyla Shire'ın yemyeşil çayırlarını keşfedebilirsiniz. Bu keyifli gezimizin ardından Auckland şehrine dönüyoruz. Burada konaklayacağımız otelimize giriş işlemlerimizi yaparak dinlenmek üzere odalarımıza yerleşiyoruz.

 

10.GÜN / AUCKLAND

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Auckland şehir turumuza başlıyoruz. İlk olarak şehir merkezinden geçerek, Queen Caddesi'nin ana caddeleri boyunca, ikonik Karangahape yolunu ve şık Ponsonby banliyösünü ziyaret ediyor, Auckland şehrinin üzerinde Maungawhau Dağı’nı görüyoruz. Turumuzda Manukau ve Waitematā limanları, Rangitoto ve ötesinin manzarası nefeslerinizi kesecek.  One Tree Hill (Maungakiekie), dev ağaçları, geniş caddeleri, keşfedilecek birçok yolu ve tepenin üstünde bir izleme platformu olan bir şehir parkına sahiptir. Misafirlerimiz panoramik manzarada eşsiz fotoğraflar çekebilecekler.

Turumuzun sonunda otelimize dinlenmeye çekiliyoruz.

11.GÜN / AUCKLAND – SYDNEY

Kahvaltı sonrası Auckland’tan Sydney’e uçuyoruz. Bugünkü turumuza toplu taşıma araçlarıyla dünyaca ünlü Bondai Beach sahiline gideceğiz. Bondai Beach Manly Beach gibi Sydney’in en güzel plajlarındandır. Plaj gezisi sonrasında şehir merkezine dönüyor ve Fish Market’e gidiyoruz. Deniz ürünleri satılan bu balık pazarında biz de Sydney’liler gibi aldığımız deniz ürünlerini pişirtip yiyebileceğimiz gibi yemeye hazır olanları da sipariş edebiliriz. Fish Market ziyareti sonrasında George Street’i takip ederek Chinetown’a gidiyor bol bol fotoğraflar çekiyor ve Paddy’s Markete gidip alışverişimizi yapıyoruz. Paddy’s Market bütün ürünleri, hediyelik eşyaları ekonomik fiyatlarda bulabileceğiniz bir alışveriş cennetidir.

Queen Victoria Building Alışveriş Merkezi klasik İngiliz Mimarinin Sydney’deki güzel bir örneği olup üst gelir grubuna hitap eden dünyaca ünlü markaları bünyesinde barındırmaktadır.

Size bir sürprizimiz var.  Matrix filminin çekildiği caddede bol bol fotoğraf çekerek filmin içinde yaşıyormuş gibi hissetmeni sağlayacağız.

 

 

12.GÜN / SYDNEY – BLUE MOUNTAINS TURU

Otelimize alacağımız kahvaltıdan sonra Blue Mountains’a ( Mavi Dağlar ) yola çıkıyoruz. Tren yolculuğumuzu yapmak için Central Tren İstasyonu’na gidiyoruz. Orada Katuumba Kasabası’na gitmek üzere trene biniyoruz. Trenle 2 saatlik yolculuk sonrasında Katuumba Kasabası’nda iniyoruz. Ring seferler yapan toplu taşıma araçlarına binerek Blue Mountains Tree Sisters kayaçlarının görüldüğü noktaya varıyoruz. Bugün turistler için çekim merkezi haline getirilmiş olan Scenic Center’daki Kömür Madeni’ne uğruyoruz. Orada almış olduğumuz biletlerle madene inen vagonlara biniyor Jules Verne’nin Dünyanın Merkezine Sehayat romanındaki gibi yeraltını keşfe çıkıyoruz. Kömür madeninden sonra telerefik ile vadinin karşı tarafına geçip çevre gezileri düzenliyoruz.

Blue Mountain binyıllar boyunca aborjinlerin yaşadığı yağmur ormanlarıdır. Yüzlerce yıllık okaliptüs ağaçlarından çıkan gazların ufukta mavi rengi vermesi dolayısıyla bu bölge mavi dağlar olarak adlandırılmıştır.

Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak aborjinlerin yaşamı hakkında tiyatral show’u izleyebilirler.

Alış veriş için serbest zamandan sonra Luara Kasabası’nda mola verip tekrar tren istasyonuna gidip Sydney’e dönüyoruz.

 

Otelimize dönüşte istirahata çekiliyoruz.

 

 

13.GÜN / SYDNEY – HUNTER VADİSİ – ÜZÜM BAĞLARI TURU

 

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından bugün Circular Key feribot iskelesinden muhtelif seferlere katılıp Sydney’in Paramata, Manly Beach gibi değişik noktalarına çevre gezileri yapacağız.

Sydney dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu bugünkü gezilerde bir kez daha anlayabileceğiz. Feribotlarla yaptığımız seyahatlerde hem şehri panaromik olarak görme şansı olacağı gibi hem de özel noktaları keşfetme şansı bulacağız. Bol bol fotoğraf çekerek başta Opera House Harbour Bridge olmak üzere Sydney’in sembolü haline gelmiş olan yerleri göreceğiz.

 

 

15.GÜN / SYDNEY – İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra transfer zamanına kadar serbest zaman ve sonrasında transfer araçlarıyla havalimanına gidip düzen İstanbul’a dönüş yolculuğuna başlıyor ve güzel anılarla bir dahaki turumuza kadar görüşmek üzere misafirlerimizle vedalaşıyoruz.