2 Şubat 2022 Çarşamba

Brezilya Arjantin Turu

 

BREZİLYA ARJANTİN TURU

 

1.GÜN

İSTANBUL – BUENOS AIRES

 

Havalimanında rehberimizle buluşup Check-In işlemlerini tamamladıktan sonra uçağımıza biniyoruz. Uzun bir yolculuğun ardından Buenos Aires Havalimanı’na varıyoruz.

Dinlenmek için oteldeki odalarımıza yerleşiyoruz.

 

2. GÜN

BUENOS AIRES ŞEHİR TURU

Buenos Aires’te Tango’nun doğduğu efsane futbolcu Maradona’nın top koşturduğu stadyumunda olduğu La Boca mahallesine gidiyoruz. Caminito Sokağı’nda kafeterya ve restoranların önünde tango yapan çiftleri göreceğiz.  

 

Aynı zamanda el sanatları hediyelik eşyalarını ve yağlı boya tabloları alabileceğimiz renkli bir yerdeyiz. İsteyenler La Boca Stadyumu’nu müze bileti alarak ziyaret edebilirler.

 

La Boca’dan sonra ikinci durağımız La Plaza de Mayo Meydanı.  Bu meydanda şehrin ilk parlamentosunu ve Peron ve eşi Evita’nın balkon konuşması yaptığı La Casa Rosa Başkanlık Sarayı’nı göreceğiz.

 

Bunun yanı sıra Arjantin’in bağımsızlık lideri San Martin’in mezarının bulunduğu Metropolitan Katedrali’ni de görmek mümkün.

 

La Plaza de Mayo Meydanı askeri cunta mağduru 30.000 gencin annelerinin bugüne kadar devam eden gösterilerine ev sahipliği yapmaktadır.

 

Puerto Madero, La Plata Nehri’nin kenarında modern bir yerleşim yeridir. Şehrin en güzel restoranları ile ünlü olan yerde nehir üzerinde La Mujer Köprüsü’nü görebiliriz. Tango yapan bir kadın figürünün betimlendiği bu köprü İspanya Valencia’nın dünyaca ünlü mimarı Santiago Calatraba’nın eseridir.

 

La Plaza Congresso Meydanı’na giderken La Cafeteria Tortoni’ye uğrayıp enfes sıcak çikolata içmeyi ihmal etmiyoruz.

 

Bu güzel günün akşamında dileyen misafirler dünyanın en iyi bonfilesinin yapıldığı Cabaña Las Lilas’a uğrayabilirler.

3. GÜN

BUENOS AIRES ŞEHİR TURU

 

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra aracımızla hareket ediyoruz. Bugün Buenos Aires Şehrinin zamanında şehir dışında yer alan  Evita’nın da mezarının da bulunduğu Recoleta Mezarlığı’nı ziyaret ediyoruz. Bugün şehrin büyümesi sebebiyle bu bölge şehir merkezinde kalmıştır. Üst gelir grubunun yaşadığı bu semt parklarıyla ve ağaçlı geniş bulvarlarıyla Palermo gibi ünlü bir mahalledir. Arjantinliler isminden de anlaşılacağı gibi Latin Amerika’nın İtalyanlarıdır.

 

İkinci durağımız Tigre yolunda San Isidro Kasabası. Kasabanın katedralini ve taş döşeli sokakları ve Kolonial Dönemi evlerini de gördükten sonra Tigre’ye varıyoruz. Tigre Nehri’nin aktığı Parana Deltası’nda var olan küçük adıcıklar üzerinde kurulmuş olan evleri ve ulaşımın sadece teknelerle yapıldığı mahalleyi görüyoruz.

 

Tekne gezisinden sonra öğlen yemeği için misafirlerimize serbest zaman bırakıyor ve sonrasında otelimizde istirahate çekiliyoruz.

 

4. GÜN

BUENOS AIRES – IGUAZU

Yerel havayolları ile Iguazu’ya hareket ediyoruz. Havalimanında bizi karşılayan yerel rehberimiz eşliğinde Iguazu Şelaleri’ne doğru yola çıkıyoruz. UNESCO Kültür Miras Listesi’nde yer alan Iguazu Şelaleri 3.000 metreden fazla genişliği ile 270’ten fazla şelalesi ile Şeytan Boğazı ile gelenleri mest eder. Benim diyen egosu yüksek olanları kendine getirir.

 

Arjantin bölümünü gezdikten sonra yerel rehberimiz eşliğinde Brezilya’ya geçiyor konaklayacağımız otelin bulunduğu Iguazu Şehrine ulaşıyoruz.

 

Akşam dileyen misafirlerimiz Churrascaria isimli Brezilya usülü barbekü partisine katılıp limitsiz yemekleri tadarken 8 Güney Amerika ülkesinin danslarınla kendilerinden geçiyorlar.

 

5. GÜN

IGUAZU

Otelde alacağımız kahvaltıdan sonra Iguazu Şelaleri’nin Brezilya kısmını geziyoruz. Brezilya Kısmındaki şelalelerde yürüyüş parkuru daha kolay ve daha kısadır. Manzarayı daha uzaktan geniş açı ile izlemek mümkündür. Toplam alanı  190 Hektar olan Milli Park’ın 105 Hektarı Brezilya tarafındadır. Halen Jaguarların Milli Park’ta yaşadığı söylenmektedir. 

Dileyen misafirlerizin ekstra olarak Kuş Parkını gezme imkanı bulunmaktadır. Özellikle Tucan ve dünyanın en küçük kuşu olan arı kuşlarını görebileceğimiz bu yer kaçırılmayacak bir fırsattır. Yine ekstra olarak Helikopter Turu’nda yukarıdan Iguazu Şelalerini ve  Arjantin-Brezilya-Paraguay sınırındaki Paraná Nehrini görmek mümkün olacaktır.

 

Günün sonunda otelimizde istirahate çekiliyoruz.

 

6. GÜN

RIO DE JANEIRO

Kahvaltının ardından yerel havayolları ile Rio de Janeiro’ya uçuyoruz. Varışımızı takiben yerel rehber eşliğinde konaklayacağımız otelimize doğru hareket ediyoruz.

 

Serbest zamanda akşam yemeği için dünyaca ünlü Copacapana Plajına doğru yürüyüş yapıyoruz. Kumsalda bikini tangalı Brezilyalı hanımefendiler ve plaj voleybolu oynayan beyefendiler bizi karşılıyor. Burada yer alan kafeteryalarda dileyen misafirlerimiz gecenin geç saatlerine kadar eğlenip içkilerini yudumlayabilirler.

 

7. GÜN

RIO DE JANEIRO

Kahvaltının ardından şehir turumuza başlıyoruz. Öncelikle dünyaca ünlü İsa Heykeli’nin bulunduğu Corcovado Tepesi’ne doğru hareket ediyoruz. Tepeye Tijuca Ormanı’ndan geçen trenle çıkıyoruz.

 

Trenden indikten sonra merdivenlere koşmadan asansöre biniyoruz. Asansörden inince bizi Rio de Janeiro’yu kutsayan 30 m boyundaki devasa heykel karşılıyor. Heykel 8 m yükseklikteki bir kaide üzerinde durmakta olup 1.145 ton ağırlığındadır. Yalnızca başı 3,75 m yüksekliğinde olup 30 ton gelmektedir. Açılmış kollarının genişliği 30 metredir. İnşaat malzemesi olarak beton, üzerinde katman olarak da sabun taşı kullanılmıştır. Bu noktada dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Rio de Janeiro’nun enfes manzarası size bu kadar uzun yolu boşuna gelmediğinizi fısıldar.

 

Corcovado’dan sonra Copacapana Plajı’nın sonundaki Pan de Azucar  (Şeker Kabı) Noktasına varıyoruz. Burada var olan tepelere şehir kabı benzetmesi yapılmış ve Portekizli denizciler tarafından bu şekilde adlandırılmıştır. Varolan iki farklı noktaya teleferiklerle ulaşmak mümkündür. Karşılaştığımız manzara bizlere Sana Aziz bir tepeden baktım Rio de Janeiro dedirtir.

 

Daha sonra şehir merkezine doğru ilerliyoruz. İlk olarak piramit şeklinde yapılmış olan modern bir yapı olan Rio de Janeiro Katedrali’ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında Şilili artist  Jorge Selarón tarafından yapılan Escadaria Selarón Merdivenleri ziyaret ediyoruz. Türkiye’den giden Laleler ile Karagöz-Hacivat temalı çinileri görüyoruz.

Günün sonunda otelimize dönüyoruz.

 

8. GÜN

RIO DE JANEIRO – Serbest Gün

 

Kahvaltıdan sonra dileyen misafirlerimiz otellerinde dinlenirken gezmek isteyen misafirlerimiz Leblon ve Ipanema Plajlarında denize girebilirler. Şehir merkezinde Confeteria de Colon Kafeteryasında meşhur hamburgerlerinden tadına bakabilirler.

 

9. GÜN

SERBEST ZAMAN – HAVAALANI TRANSFERİ ve DÖNÜŞ