2 Şubat 2022 Çarşamba

Peru Bolivya Şili Turu

 

Tur Programı

1. Gün

İstanbul – Lima

Rehberimizle İstanbul Havalimanı’nda buluşup check-in işlemlerini yapıyoruz. Uzun bir yolculuktan sonra Peru’nun başkenti Lima’ya varıyoruz.

Lima vardıktan sonra otelimize yerleşip dinleniyoruz.

 

2. Gün

Lima – Cusco

Kahvaltımızın ardından kısa bir şehir tanıtım turu yapıyor ardından havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile öğle saatlerinde Cusco’ya uçuyoruz. 

Cusco’ya vardığımızda yaklaşık 3.000 metre dolaylarındaki rakımdan ötürü önce yavaş hareketlerde bulunuyoruz. Oksijenin azlığı dolayısıyla metabolizmanın alışması zaman alabilir. Başağrısı ve mide bulantısı olabilir. Endişe etmeden duruma alışıyoruz.

Cusco  İnka Medeniyeti’nin Ant Dağları’nda bir ovada kurulmuş ekonomik başkentidir.

Ant Dağları’nda var olan altın madenlerini kullanan yerli Amerikalılar başkentlerinde yapmış oldukları tapınakları altın levhalarla kaplamışlardır. Bu tapınaklardan en önemlisi El Templo de Sol (Güneş Tapınağı) olup buraya ulaşan İspanya Kralı ve Kraliçesi Fernando ve Isabel’in askeri Francisco Pizarro altınları görünce dehşete kapılmış, sadece 177 askeri ile binlerce yerliyi 3 metre mesafeden toplarla öldürerek bu toprakları işgal etmiştir.

Cusco İspanyal koloniyal mimarinin uygulandığı, klasik La Plazo Major Büyük Meydan etrafındaki devlet binaları ve kathedralleri, 16. Yüzyıldan kalan sokakları ile Ant Dağları’nda var olan altın değerinde güzel bir başkenttir. Bu başkentin sokaklarında rehberimiz eşliğinde dolaşıyoruz. Peru’nun yerli halkı ile yerel rehberler eşliğinde pazar yerinde kaynaşıyoruz.

Cusco Pazarı çok şirin bir pazardır. Orada deve familyasından olan Lama Alpaca etini seyyar tezgahlarda ayaküstü deneyebilirsiniz.

Şehir Turumuzdan sonra otelimize dönüyoruz ve otelimizde dinleniyoruz.

Akşam yemeğinizi almak için yine rehberimiz eşliğinde Cusco Meyda Çarşısı geçerek yerel müzik eşliğinde Restoranımızda yemeğimizi alıyoruz.

Gecenin otelimizde istirahate çekiliyoruz.

3. Gün

Cusco – Machu Picchu – Cusco

Kahvaltının ardından Machu Picchu’ya gitmek üzere otobüsümüzle yola çıkıyoruz.

Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuktan sonra Machu Picchu’ gidecek tren için Ollantaytambo Tren İstasyonu’na varıyoruz.

Tren yolculuğumuz 1,5 saat sürmekte olup yolculuğumuz sonunda Aguas Calientes Kasabası’nda  

Machu Picchu’ya ulaşmak için küçük minibüslere biniyoruz.

Macchu Picchu’ya vardığımızda yerel rehberimiz eşliğinde UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde olan 500 yıllık İspanyol işgalcilerin varlığından habersiz olduğu bu kenti geziyoruz.

Teraslar üzerine kurulmuş olan bu kentin Ant Dağları’nın güzelliğini ve yeşilin birçok tonunu görmek mümkündür. Hayat boyu çekebileceğiniz en güzel fotoğraf karelerini kadrajınızda görebileceksiniz.

Bugünkü turumuzu tamamladıktan sonra Cusco’daki otelimize dönüyoruz.

 

4. Gün

Cusco - Puno

Kahvaltının ardından özel otobüsümüzle, yaklaşık 8 saatlik bir yolculukla Puno’ya ulaşıyoruz.

Vilcanota Nehri’nin kenarında kurulmuş köyleri ve kasabaları görüyoruz. Yol üstünde Anadolu’nun somun ekmeğine çok benzeyen yerel taze ekmekleri fırından alıp yiyoruz. Eşsiz manzara eşliğinde otobüsü yolculuğu esnasında Pukara’da fotoğraf molası verip Puno’ya devam ediyoruz.

Puno Şehri dünyanın en yüksek rakımlı Titicaca Gölü’nün kenarında kurulmuş olup 4000 metre yüksekliktedir. Akşam şehir sokaklarında bol bol gezerek Lama Yünlerinden yapılmış çok renkli aktı, bere ve diğer elişi hediyelik eşyaları alabilirsiniz.

 

Yolculuğumuz sonunda Puno’daki otelimize varıp istirahate çekiliyoruz.

 

5. Gün

Puno – La Paz

Sabah kahvaltısı sonrasında limana gidip tekne ile Uros Adalarına gitmek için sefere çıkıyoruz.

 

Titicaca Gölü’nün Puno şehri kıyılarında yüzen bu adalar yerliler tarafından sazlardan yapılmıştır. Bu sazdan yapılan adalarda yüzyıllardır yaşam devam etmektedir. İlkel sallarla evler arasında ulaşım sağlanmakta olup hastane, okul ve diğer kamu binaları haricinde karada yaşam yoktur.

 

Yüzen adalardan bir tanesinde yaşayan bir aileyi ziyaret ediyoruz.  Çok canlı renkli kıyafetleri olan aile fertleri ile bol bol fotoğraf çekiyoruz. Sazdan yaptıkları evleri ve salları detaylı olarak inceleme fırsatı buluyoruz. Dileyen misafirlerimiz el yapımı hediyelik eşyaları satın alabilirler.

 

Tekne Turumuzun sonunda Bolivya’nın başkenti La Paz’a gitmek için sınıra ulaşıyoruz. Sınırda Peru’dan çıkıp Bolivya’ya girerken pasaport ve gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra Bolivya’lı yerel rehberimiz bizi karşılıyor. La Paz’a gitmek üzere yola çıkıyoruz.

 

La Paz Ant Dağları’nın zirvesindeki geniş bir platoda kurulmuş, çarpık yapılaşmanın hakim olduğu bir başkenttir. Son yıllarda yapılmış olan teleferik hattı ile ulaşıma bir çözüm bulunmuştur. Rehberimiz eşliğinde bu teleferiğe binerek şehir manzarasını inceleme ve fotoğraflama şansımız olacak.

 

La Paz’da otelimize yerleşip dinlenmeye çekiliyoruz.

 

6. Gün

La Paz

Sabah alacağımız kahvaltının ardından, Tiwanaku antik kentine kalıntılarına doğru yola çıkıyoruz. Ünlü güneş kapısı, Ponce ve Fraile monolitleri, Akapana Piramidi, yarı yeraltı tapınağı ve görkemli Kalasasaya kutsal tapınağıni ziyaret ediyoruz. Daha sonra Ay Vadisi’ndeki yürüyüşümüzün ardından La Paz şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz.

 

Şehir turu esnasında ilginç Büyücüler Çarşısı’nda bol bol elişi hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapabilirsiniz. Şehir turunda  Hükümet Sarayı’nı ve Ulusal Kongre binasının bulunduğumu Plaza Murillo’yu geziyoruz.

 

Şehir turu sonrasında otelimizde dinlenmeye çekiliyoruz.

 

7. Gün

La Paz – Arıca

Kahvaltımızın ardından Arica’ya doğru yola çıkıyoruz. Başkent Laz Paz’ı arkamızda bırakıp Arıca’ya doğru hareket ederken Şili sınırına varmış oluyoruz. Şili sınırında sıkı bir kontrolden geçtikten sonra pasaport ve gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra otobüsümüzle Şili Yerel rehberimizle Arica’ya doğru yolculuğumuza devam ediyoruz.

 

Atacama Çölü kaktüslü tepeleri ile bizi ürkütüyor. 8 saatlik bir yolculuk sonrasında Pasifik Okyanus kıyısında kurulmuş bir liman kenti olan Arica şehrine varıyoruz. Akşam yemeği için dileyen misafirlerimiz Şili mutfağının meşhur Ahtapotu ve diğer deniz ürünlerinin tadına bakabilirler. Şili şarapları da şık restoranlarda servis edilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Gün

Arıca – Santiago De Chile

Kahvaltı sonrasında, havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile yaklaşık 2,5 saatlik uçun ardından Santiago De Chile’ye varacak ve şehir turumuza başlayacağız. Tarihi şehir merkezi, Casa De la Moneda, Plaza de Armas göreceğimiz yerler arasında olacak.

 

Başkan Allende’nin en çok güvendiği adamı olan Pinoche ABD desteği ile O’nu devirmiş olup, sıktığı kurşunların ve ihanetin izleri bir ibret misali olarak La Plaza de Armas’ta görülmektedir.

 

Turumuz sonrası konaklayacağımız otelimize geçiyoruz.

 

9. Gün

Santiago De Chile

Kahvaltının ardından rengarenk bir liman kenti olan Valparaiso’ya doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 1,5 saat sürecek yolculuğun ardından Valparisio’ya varıyor ve şehri tanımaya başlıyoruz.

 

Şehir turundaki Lisbon Turumuza katılmış olan misafirlerimizde hatırlayacağı Finikülerlere binerek Pablo Neruda’nın evini dışarıdan ziyaret ediyoruz.

 

Ziyaret sonrasında Viña del Mar’a gidiyoruz. Yol üzerinde dileyen üzüm bağlarındaki durağımızda   meşhur Şili şaraplarını test ediyorlar.

 

Viña del Mar kordonboyunda gezdikten sonra otelimize doğru yola çıkıyoruz.

 

Keyifli gezilerin ardından Santiago De Chile’ye dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

10. Gün

Santigo De Chile – İstanbul

Kahvaltı sonrası havalimanına transfer olarak İstanbul’a doğru dönüş yolculuğuna geçiyoruz.