14 Şubat 2022 Pazartesi

Güney Afrika Turu


1.Gün İstanbul Johannesburg


İstanbul Havalimanında rehberimizle buluşup check-in işlemlerini tamamlayıp uçağımıza biniyoruz. Uçaktan indikten sonra yerel rehberimiz eşliğinde ve bizi bekleyen araçla şehir turumuza başlıyoruz. İlk olarak Houghton-Mandela Evi’ni dışarıdan görüyoruz.

İkinci olarak Rosebank ve Sandton bölgelerini panaromik olarak geziyoruz.

Otelimize ulaşıyor ve istirahate çekiliyoruz. Akşam yemeği için dileyen misafirlerimiz Mandela Alışveriş Merkezine gidebilirler.

 

2. Gün Lesedi Park – Sun City

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısından sonra Sun City’ye gitmek için yola çıkıyoruz.

Yolumuzun üzerinde önce Lesedi Kültür Köyü ve Aslan Parkı’nı ziyaret ediyoruz.

Lesedi, Güney Afrika’da yaşayan siyah kabilelerin yaşam şekillerinin, danslarının, gelenek ve göreneklerinin sergilendiği kültürel bir köydür. Burada  çok şaşırtıcı ve tecrübeli rehberimiz eşliğinde önce video sunumunu izliyoruz sonrasında Zulu, Xhosa, Basotho ve Pedi kabilelerinin ev yaşamlarını gösteren stüdyoyu ziyaret ediyoruz.

Daha sonra salonda yerel Afrika danslarını izliyoruz. Gösteriden sonra açık büfe öğlen yemeğini alıyoruz. Afrika’ya gelip ben timsah eti yemedim dememeniz için açık büfede timsah etini de dileyen misafirlerimiz tercih edebilirler.

 

Lesedi Köyü’nden sonra araçlarımızla Aslan Parkına geçiyoruz. Burada aslanları ve yabani köpekleri ve de zürafaları bol bol görme şansınız olacak. Muhafazalı araçlarımızla bu hayvanları çok yakınından fotoğraflama şansımız olacaktır.  Daha sonra yavru beyaz aslanların yanına gideceğiz ve onlara dokunacağız.

Aslan Parkı’nı gördükten sonra Sun City’ye ulaşıyoruz. Otelimizde check-in yaptıktan sonra dinleniyoruz.

 

3. Gün Sun City

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra Pilanesberg Safari Turuna katılıyoruz. Bu turda Big Five olarak isimlendirilen beş büyük hayvanı görmek şansımız bulunmakta. Bunlar Aslanlar, leoparlar, filler, Afrika bufalosu ve gergedanlar.  Bu hayvanları doğal yaşam ortamlarında korumalı kamyonlar içerisinde görmek için safariye çıkıyoruz. Şansınız varsa her zaman görünmeyen aslanı ve bol bol fil, zürafaa ile 350 kuş türü, 65 sürüngen ve yüzlerce değişik hayvan görünebilir. Safariden sonra Sun City’deki otelimize dönüyor ve istirahate çekiliyoruz.

Dileyen misafirlerimiz timsah parkını ziyaret edip sonrasında da akşam yemeği için alışveriş merkezlerini tercih edebilirler.

 

 4. Gün Sun City – Johannesburg – Cape Town

Bugün otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra araçlarımızla Johannesburg havalimanına transfer oluyor ve yerel havayolları ile Cape Town’a uçuyoruz.

İlk olarak panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Long Street, Company Gardens, Ümit Kalesi, Parlamento Binası, Adderly Caddesi , Reibeck heykeli göreceğimiz yerler arasındadır.

Şehir turu sonrasına otelimize transfer olup istirahate çekiliyoruz.

 

5. Gün Masa Dağı ve Stellenbosh Çiftliği

Bugün otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra 1087 metre yükseklikteki Masa Dağı’na çıkmak için araçlarımızla teleferik noktasına varıyoruz. Hava şartlarının izin vermesi halinde teleferikle Masa Dağı’nın zirvesine çıkacağız. Cape Town şehrini kuşbakışı görüp eşsiz manzarası ile baş başa kalacağız. Burada fotoğraflar çekip sonra tekrardan teleferikle aşağıya ineceğiz.

Araçlarımızla bir saatlik yolculuğun ardından 1679’da kurulmuş olan Stellenbosh kasabasına varıyoruz. Meşe ağacı fıçılarında dinlendirilmiş şarapları ile ünlü bu yerde ilk ziyaretimiz şarap imalathaneleri ve üzüm bağları oluyor. Ardından güzel bir restoranda Afrika mutfağının lezzetli yemeklerini öğlen yemeğinde tadarak otelimize doğru yola çıkıyor ve sonrasında istirahate çekiliyoruz.

 

6. Gün Ümit Burnu

Kahvaltı sonrasında Afrika’nın güneyde en uç noktası olan Ümit Burnu’na doğru yola çıkıyoruz. Bantry Bay, Camps Bay ve Llandudno bölgelerinden geçip Hout Bay’a ulaşıyoruz. Fotoğraf molasının ardından tekne turuna çıkıyoruz. Tekne turumuzda Duiker Adası’ndaki Kürklü fokları doğal ortamlarında gözlemleyeceğiz. Sonra Chapmans Peak ve Constantia Nek’ten geçerek  Simons Town’deki Boulders Beach’e  varıyoruz. Burada Melbourne Philip Island turumuza katılmış olan misafirlerimizlerin deneyimledikleri gibi Afrika’da kıtasından Antartikaya yakın olan bir noktada Afrika Penguenlerini göreceğiz. Deniz kenarındaki öğlen yemeğinden sonra Afrika’nın en güney batı köşesinde Barthelomios Diaz’ın keşfettiği Ümit Burnu’nu göreceğiz. Finiküler ile Cape Point’teki dünyanın en yüksek fenerini göreceğiz.

Günün sonunda Cape Town’daki otelimize dönüyoruz.

 

7. Gün İstanbul’a Dönüş

Sabah kahvaltısını ve serbest zaman sonrasında havaalanına transfer olup İstanbul’a dönüş yolculuğuna çıkıyoruz.