14 Nisan 2015 Salı

Kredi Kartı Aidat İadesi Furyası

Avukat meslektaşlarım global ölçekli davalar açmakta avukat fazlalılığı nedeniyle sorun yaşadıkları için sürümden kazanma mantığı ile yola çıkarak seri şekilde tüketici kanunu il ve ilçe hakem heyetlerinin görevinden kaynaklanan kredi kartı aidat iadesi işleri ile uğraşmaktalar. 
Tüketici hukukundan kaynaklı bu talepler başlangıçta kredi kartlara için söz konusuyken ilerleyen zamanlarda ipotek kredilerinden kaynaklanan alacaklardan diğer nam altında alının ücretler şeklinde genişlemiştir.

Avukatlık Kanuna aykırı olmakla beraber bazı kişiler avukatlara hasredilen dava ve talepler hakkında şirket kurup çağrı merkezi oluşturmakta, yasadışı yollarla bilgisine ulaştıkları kişileri telefon ile arayarak  tüketici hakem heyetlerine verilecek matbu boş dilekçe örneklerini önceleri 200.TL şimdilerde ise 75 gibi bir ücretle göndermektedirler.

Bu yazıyı hazırlamadan birkaç gün önce birkaç şirket yetkilileri hakkında dolandırıcılıktan davalar açılmaya başlamıştır. Ancak benzeri şirketler durmak bilmeden vatandaşlarımızı dolandırmaya devam etmektedirler.

Aidat ve benzeri şekilde haksız tahsil edilen ücretlerin tahsilde miktara göre ilçe veya il tüketici hakem heyetlerine başvurulmaktadır. Hakem heyetleri genelde tüketici lehine paranın iadesi şeklinde karar vermektedirler. 

İlgili banka tüketici hakem heyetinin kararının iptali için dava açma hakkına sahiptir.

Ayrı bir sektör haline gelen tüketici hakları tüketiciden haksız şekilde tahsil edilen elektrik kayıp kaçak bedelleri ile devam edecek idi ancak alınan bir karar ve yasal düzenleme ile elektrik kayıp kaçak bedeli ile tüketici haklarını kullanmanın önü kapatılıyor. 


Saygılarımla, 

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması nedir?
Kitap tanıtımı: Amazon.com ve Yaratıcısı Jeff Bezos
Özgecan ve Adam Öldürme Suçu 
İcra Dosyasında Faiz Hesaplama
Kadıköy Avukat


ve merak ettiğiniz pek çok konuya eski ve yeni site haritası bölümünden ulaşabilirsiniz. Cevabına bulamadığınız sorularınızı okuduğunuz yazının alt tarafındaki yorum bölüme yazı yazarak sorabilirsiniz veya iletişim bölümünden e-posta ile ulaşabilirsiniz.